SPRACOVÁVAME TO
čo si sami dopestujeme.
Skúsenosti s pestovaním ovocia v „babyfood“ kvalite a zároveň aj v ekologickom „BIO“ režime viedli k vzniku našej vlastnej značky Tvrdošovské zlato, ktorá odkazuje na slovenský pôvod surovín z regiónu Tvrdošoviec a podunajskej nížiny a tiež na zlatú hodnotu, na Slovensku vypestovaného ovocia s vysokou výživovou a vitamínovou hodnotou. Sme hrdí aj na jedinečné produkty z rakytníka - ovocia bohatého na kombináciu 10 vitamínov – antioxidantov, 15 stopových prvkov, olejov, nenasýtených mastných kyselín a iných biologicky aktívnych látok. Už pár bobúľ obsahuje odporúčanú dennú dávku vitamínu C.
OVOCIE
ako jablká, marhule, hrozno, rakytník aj baza
pestované na vyše 100 hektároch pôdy dnes z časti spracovávame do vlastných ovocných štiav, lekvárov, sirupov a iných výrobkov. Technológia triedenia jabĺk, lisovania ovocia za studena a šetrná pasterizácia v maximálnej miere zachováva prirodzenú chuť a vôňu ovocia a jej bohatý nutričný obsah. Počnúc ekologickým pestovaním ovocia s včelami miestnych včelárov v ovocných sadoch až po využitie výliskov a zrniek. Myslíme a pracujeme s ohľadom na životné prostredie, v súlade s prírodou a vždy S láskou k pôde.
POMÁHAME AJ INÝM
naším „know-how“, ale aj entuziazmom
pri spracovaní ovocia, ako napríklad drvenie a lisovanie ovocia do kvasu, plnenie ovocných štiav pri nízkoteplotnej pasterizácii do aseptických sudov, bag-in-box sáčkov, sklenených fliaš či doypack sáčkov. Medzi našich zákazníkov patria mnohí regionálni aj medzinárodní vinári, pestovatelia ovocia, či výrobcovia ovocných nealko aj alko nápojov (Kukkonia, Világi Winery, St. Nicolaus).
SME ŠPECIALISTI NA MAK
nielen v pestovaní, ale aj v spracovaní.
A naša divízia SLOVAK MAK je najväčším partnerom farmárov pri pestovaní maku na Slovensku, pokrývajúc celý proces komplexne od zabezpečenia osiva, poskytnutia poradenstva pri pestovaní a legislatíve, ale aj následnom odkupe makovej slamy a maku. Po vytriedení, vyčistení a následnom spracovaní končia naše výrobky na pultoch predajní (makový olej, potravinársky mak, maková múka) a tiež aj v potravinárskom a pečivárenskom (pekárne, cukrárne) ako aj farmaceutickom priemysle.
NAŠE TECHNOLÓGIE
nám ale umožnujú ešte viac
služieb pre pestovateľov – od separácie semien z rastlín, cez ich čistenie, prevzdušnenie, skladovanie, až po plnenie do big-bagov a vriec.