Pestovanie maku je náročné na precíznosť agrotechniky, kvalitu osiva a dodržiavanie pestovateľských noriem, no prináša vysokú pridanú hodnotu. Ako tradičná a zároveň ekonomicky perspektívna plodina má mak významné miesto v osevnej štruktúre rastlinnej výroby v našej spoločnosti.
V podmienkach Slovenskej republiky má pestovanie maku stabilné trhové uplatnenie, pretože slovenský mak je žiadaný pre svoju kvalitu na domácich aj zahraničných trhoch.
Z tohto dôvodu sme sa v nadchádzajúcej sezóne rozhodli navýšiť pestovateľskú výmeru maku v rámci našich regiónov Slovenska od Žitného ostrova až po Košickú kotlinu. U nás je to už tradične ozimná forma potravinárskeho maku s ktorým máme už viac ročné skúsenosti. Sejbu maku sme rozbehli už v polovici septembra v regióne západ.
V tomto smelom kroku rozšírenia maku do všetkých regiónov nás povzbudil aj fakt, že mak má okrem ekonomickej aj kultúrno-tradičnú hodnotu a zároveň prispieva k diverzifikácii poľnohospodárskej výroby.